Skip links

Arnhem Activerend Werk Plushome Individueel Creatief Traject begeleider hulpvraag verbinding

Individueel Creatief Traject

Voor wie
Onderzoeken wie je bent, wat je kan en wat je leuk vindt, is de moeilijkste baan die er bestaat. Het kan fijn zijn om daar lang over te denken en erover te praten met iemand. Daarnaast is het heel helpend om aan de slag te gaan! Door naast het denken en praten ook te gaan doen, worden er in de hersenen verbindingen aangelegd of worden bestaande verbindingen verstevigd. Die processen zijn belangrijk om geïnspireerd te raken en tot nieuwe inzichten te komen.

Tijdens een individueel creatief traject van Activerend Werk zoek jij op creatieve wijze naar een antwoord op de vraag die bij jou speelt. Centraal staan het visualiseren en het uitvergroten van wensen en prille dromen. Er is aandacht voor jouw verlangens en impulsen. De begeleider bespreekt met jou wat er opvalt aan jouw gedrag, het creatieve proces en het resultaat: het zichtbare wordt bespreekbaar.

Het creatieve zelfonderzoek heeft een vrij karakter, vooraf wordt enkel de hulpvraag vastgesteld. Samen met de begeleider besluit je wat er in de volgende bijeenkomst gaat gebeuren. Op deze manier blijf je de regie houden over je eigen traject. Bovenal sluit de begeleider aan bij jouw mogelijkheden en voorkeuren. Heb je bijvoorbeeld verhalen geschreven? Dat is een mooie ingang. Wellicht biedt het kansen om jezelf uit te drukken in rap of dichtvorm.

 

Werkvormen tijdens een traject 

  • Het in beeld krijgen van wat je leuk vindt op creatief vlak begint met een eerste stap. Als je voor de kast staat met daarin allerlei tubes verf, opgespande schildersdoeken, houtstukken, karton… dan kan het zijn dat er bij jou nogal wat vragen opkomen, zoals: Wát ga ik kiezen? Wat moet ik doen? Is dit echt nodig? Er wordt gekeken naar jouw voorkeuren en naar welke blokkades je hebt. 
  • We gaan naar buiten, op zoek naar details die aanspreken. Waar heb aandacht voor? Wat is het waard om een foto van te maken? 
  • Als deelnemer ga je in tijdschriften op zoek naar afbeeldingen waarin je jezelf en jouw wensen herkent. 
  • Als deelnemer krijg je huiswerk mee… voor jouw netwerk! Is het de vraag waar je erg goed in bent? Deze vraag krijg je mee op kaartjes, zodat jouw netwerk kan uitdrukken waar je goed in bent.
     

Na het traject heb je tastbare resultaten waarop je kan terugkijken en mee vooruit kan kijken! 

Wil je een keer komen kijken en de sfeer proeven? Meld je aan via de aanmeld knop!

Meld je nu aan!